Ik krijg post van het incassoburo voor een onbekend persoon.

Ik krijg sinds enige tijd brieven van een incasso buro van een onbekend persoon die hier zou moeten wonen, echter die woont hier niet kan ik verzekeren dat die ook nooit ingeschreven hier heeft gestaan. Kan de deurwaarder zomaar mijn spullen komen weghalen of eisen dat ik het moet betalen. Ondanks dat die persoon niet hier woont of ingeschreven heeft gestaan.

Er is een groot verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder. Iedereen kan en mag een incassobureau beginnen, maar om deurwaarder te worden dient een opleiding van vier jaar gevolgd te worden bij de Hogeschool Utrecht. Alleen een deurwaarder kan beslag leggen. Het incassobureau kan dus niets in beslag nemen of weghalen.Voordat een deurwaarder beslag kan leggen moet eerst worden geprocedeerd. De procedure voor de rechter wordt ingeleid met een dagvaarding die door de gerechtsdeurwaarder aan de betrokkene wordt betekend (afgegeven). Alvorens tot betekening over te gaan, controleert de gerechtsdeurwaarder de gegevens van de betrokkene in de GBA (Gemeentelijk Basisadministratie). Als daar uit blijkt dat die persoon niet meer op uw adres woont, zal de deurwaarder de dagvaarding ook niet aan uw adres betekenen.

U zou zelf alvast het probleem bij de afdeling burgerzaken van uw gemeente kunnen voorleggen en hen verzoeken om een adresonderzoek. Stuur onderwijl alle voor de betrokkene bestemde post ongeopend retour met de mededeling dat deze niet meer aan uw adres woonachtig is.


Comments are closed.