Mag de deurwaarder zonder voortraject mijn huis bezoeken?

Kan het zo zijn dat ik zo maar een deurwaarder voor de deur krijg zonder dat er een voortraject aan is vooraf gegaan? Dus geen herinneringsbrief of aanmaning of wat dan ook?

Het gaat om alimentatie. Het blijkt dat dit jaarlijks verhoogt wordt? Ik betaal conform uitspraak rechter een bedrag per maand voor kinderalimentatie. Maar in die uitspraak staat nergens dat dit per jaar verhoogd kan worden. dus ik betaal al 3 jaar een zelfde bedrag. Mijn ex weet nu dat dit verhoogd wordt en heeft deurwaarder ingeschakelt om achterstallige alimentatie van mij te ontvangen.

Alimentatie wordt krachtens geldende wet- en regelgeving elk jaar geïndexeerd, doorgaans gebeurt dat per 01 januari van ieder jaar. Aangezien alimentatie per vooruitbetaling dient te worden voldaan, betreft het een zogenaamde “fatale termijn”, waardoor verzuim direct intreedt en geen aanmaning of ingebrekestelling vereist is.

De ex-partner kan, met de grosse van de echtscheidingsbeschikking rechtstreeks naar de gerechtsdeurwaarder of het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen), die het geld dan kan incasseren.

Comments are closed.