Diverse vragen omtrent beslag op goederen en verkoop van goederen.

Een vriend van mij heeft een deurwaarder aan de deur gehad, Deze heeft de spullen genoteerd die inbeslag genomen gaan worden die van waarde zijn, En later verkocht zullen worden om zijn schulden (deels) in te lossen.

Nou vroeg ik mezelf af, Als die spullen geveild worden, Worden deze vanuit huis geveild? of vanaf een bepaalde locatie?
Is er op enige manier, welke dan ook, Een manier om erachter te komen WAAR deze spullen worden geveild?

Ook heeft de deurwaarder op zijn lijst een aantekening gemaakt van Panasic flatscreen tv, Maar er geen inches of formaat achtergezet… Wat nou als hij op marktplaats een kleine tweedehandse koopt en deze ervoor in de plaats zet? Er staat nou eenmaal geen formaat achter?

Tevens heeft hij dingen opgeschreven van de pc, O.a: muis, Toetsenbord beeldscherm etc, Maar NIET de computer zelf, Als hun zijn spullen op komen halen, Moet hij deze dan toch meegeven als die in de kamer staat?

En zijn er manieren om een inbeslagname uit te stellen of te voorkomen in dit stadium?

Doorgaans geeft de gerechtsdeurwaarder in diens beslagexploot aan waar de zaken geveild zullen gaan worden. Doorgaans is dat waar het beslag ook werd gelegd.

Het vervangen van zaken zoals door de vraagsteller/ster vermeld geldt als onttrekking van goederen aan een beslag en levert conform art. 198 Sr een misdrijf op dat strafbaar is met een gevangenisstraf van 4 jaar of een geldboete van de 4e categorie. Een deurwaarder weet heel goed wat hij of zij in beslag heeft genomen en zal direct aangifte doen als geconstateerd wordt dat zaken aan het beslag zijn onttrokken. Bovendien is het effectiever om de schuld af te lossen dan geld uit te geven aan een TV op marktplaats.

Zaken die niet in het beslagexploot zijn vermeld zijn simpelweg niet in beslag genomen en kunnen dan ook niet worden verkocht.

De beste manier om de executieveiling of beslaglegging te voorkomen ligt voor de hand: de vordering betalen. Als dat niet mogelijk is, staan de meeste schuldeisers doorgaans wel open voor een reële betalingsregeling.

Comments are closed.