Mijn vriendin heeft een schuld kan er beslag gelegd worden op mijn eigendommen?

Ik wil gaan samenwonen met mijn vriendin, Nu is het zo dat zij voor het gerecht schuldig is bevonden voor uitkeringsfraude,tevens is zij uit schuldhulpverlening gezet zonder schone lei.nu komen er dus schuldeisers Als ik bij haar in trek,kan er dan ook beslag worden gelegd op mijn eigendommen en loon ? Of is het zo dat wanneer ik dit notarieel vastleg dat de eigendommen van mij zijn dat men daar niet aan kan komen. En hoe is dit geregeld met betrekking tot mijn inkomen.?

Zie voor het antwoord op deze vraag onder andere

  • http://www.deurwaarderspagina.nl/beslag/kan-gerechtsdeurwaarder-beslag-leggen-op-mijn-spullen-voor-schuld-van-inwonende-dochter/
  • Een notariĆ«le akte is wellicht een oplossing, maar dan zal ook overduidelijk moeten zijn dat de inboedelverzekering op naam van de vraagsteller staat en zo ook alle aankoopbonnen. Verder is het haast ondoenlijk om elke keer als er een nieuw stuk huisraad wordt aangekocht weer naar de notaris te gaan voor aanvulling van de akte.

    Zo lang de vraagsteller niet in gemeenschap van goederen is gehuwd of geregistreerd partner is met een gemeenschap van goederen, kan op zijn inkomen voor schulden van zijn partner geen beslag worden gelegd omdat zijn vermogen los staat van het vermogen van zijn partner. Iemand vermogen is kort gezegd: alles dat je op geld kunt waarderen.

    Comments are closed.