Zoon met schulden komt tijdelijk inwonen, is beslag mogelijk?

Mijn zoon ligt in scheiding heeft een kind en wil nu tijdelijk bij ons (ouders) als inwoner teboek staan.
Daar hij schulden heeft en al schuldhulp heeft aangevraagd bij schuldsanering vraag ik mij toch af als het fout loopt dat een deurwaarder mijn spullen in beslag kan nemen. Mijn zoon wil een huurovereenkomst met mij op papier zetten voor een kamer in ons huis en dan kan het geen kwaad zegt hij.
Klopt dat of moet ik dat anders regelen?

Als er een schriftelijke huurovereenkomst met duidelijk aangegeven (bijvoorbeeld nog extra op een plattegrond van de woning), waar de zoon in de woning woont, dan is er inderdaad geen probleem ten aanzien van zaken die van de vraagsteller zijn. De zoon heeft dan immers een “eigen” woonruimte. Er wordt wel geadviseerd een slot op de kamer te plaatsen, zodat duidelijk is dat de vraagsteller niet zomaar in de kamer kan en het een “eigen” woonruimte is.

Wel is het zo dat als de vraagsteller ooit niet thuis is en een deurwaarder een beslagpoging met politie en slotenmaker heeft ingepland, en de zoon niet thuis is, de deur mogelijk opengebroken kan worden. Het is dus wel zaak de communicatie met de zoon open te houden.

In het geval geen huurovereenkomst wordt gesloten op de hierboven vermelde manier, is een beslag op de zaken van de vraagsteller niet uitgesloten. Zie ook de overige antwoorden omtrent dit onderwerp elders op deze site.

Comments are closed.