Deurwaarders hebben genoeg van geweld proef met cameras

DEN HAAG – Deurwaarders hebben genoeg van het geweld dat ze bij hun werk tegenkomen. Ze willen dat politie en justitie harder optreden.

Een woordvoerster van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft een bericht hierover in het AD van donderdag bevestigd.

Als proef krijgen tien deurwaarders volgende maand een kleine videocamera op de revers van hun jas. Daarmee kunnen ze de politie later bewijs leveren van het geweld dat wanbetalers tegen hen gebruiken.

Maar misschien schrikt de camera ook af, hopen ze bij de KBvG. Ook moet er een speciaal nummer komen zodat deurwaarders direct met de politie kunnen bellen. De organisatie wil dat geweld tegen gerechtsdeurwaarders net zo wordt behandeld als agressie tegen politie, brandweer en ambulancepersoneel.

Volgens haar is het geweld de laatste tijd fors toegenomen. Het gaat dan niet alleen lichamelijk geweld, maar ook worden de deurwaarders vaak uitgescholden. ”Daar kunnen ze wel tegen, maar je moet wel van ze afblijven, want dan doen we direct aangifte.”

De KBvG is in gesprek met ‘Den Haag’ om het geweldsprobleem tegen deurwaarders aan te pakken.

Bron : Nu.nl ┬ę ANP

Comments are closed.