Dode en gewonden na brand door explosie in Dordrecht

DORDRECHT – In de flat in Dordrecht waar woensdagmiddag een brand woedde na een explosie is een dode persoon aangetroffen. Dat heeft de politie gemeld.

De politie weet niet wie het is. Of het gaat om de hoofdbewoner van de flat in het complex aan de Prinses Julianaweg kon een woordvoerder niet zeggen.

De man die eerder woensdagmiddag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie is de 38-jarige zoon (uit Dordrecht) van de hoofdbewoner. Hij werd aangehouden in zijn woonplaats.

Door de grote brand raakten aan het begin van de middag zeker achttien mensen gewond. Acht van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, tien zijn ter plekke behandeld.

Eén persoon is zwaargewond. De brand ontstond na de explosie. Hoe die is ontstaan is onduidelijk; wat er precies is ontploft is eveneens niet duidelijk.

Onder de gewonden zijn een agent en een deurwaarder. Zij waren bij het complex wegens een uitzetting. De politie was na de brand op zoek naar de man die zou worden uitgezet. De politie verwacht meer mensen aan te houden in verband met de zaak.

Bron: ANP nu.nl

Comments are closed.