Flanderijn neemt DI.OV.IN over

Met de overname van DI.OV.IN krijgt de landelijk opererende incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn eerste voet aan de grond bij lokale overheden op het gebied van fiscale invordering zoals het innen van lokale belastingen, precario, leges en de handhaving erop. DI.OV.IN, in 1998 opgericht, is gevestigd in Roggel (Limburg) en heeft een sterke positie bij tientallen gemeenten in Brabant en Limburg.

Lokale overheden zijn voor Flanderijn een duidelijk aandachtsgebied. Gemeenten, waterschappen en provincies neigen door alle bezuinigingen steeds meer invorderings-, incasso- en handhavingstaken uit te besteden, en dan met name aan partijen die beschikken over de juiste specialistische kennis en maatwerk automatisering.

Michel van Leeuwen, directielid van Flanderijn: “We hebben met de overname van DI.OV.IN een belangrijke stap gezet. In één keer beschikken we over de specialistische kennis die nodig is om mee te doen met aanbestedingen van lokale overheden. Daarnaast kan de combinatie DI.OV.IN – Flanderijn uitgebreide dienstverlening aan lokale overheden bieden, van invordering, incasso en juridisch advies tot tenuitvoerlegging van vonnissen en opleidingen.”

Ben Joosten (58), oprichter en directeur van DI.OV.IN, blijft aan als drijvende kracht. Hij ziet aanzienlijke groeimogelijkheden als onderdeel van Flanderijn. “Gemeenten hebben bij het uitbesteden van opdrachten een nadrukkelijke zorgplicht naar burgers en bedrijven. Als onderdeel van Flanderijn, hebben onze opdrachtgevers in dat perspectief nu ook minimaal de zekerheid en waarborgen die gerechtsdeurwaarders op dat vlak kunnen bieden. Ik ben uiterst gelukkig met de overname en de continuïteit die deze ontwikkeling biedt voor het bedrijf en alle medewerkers.”

Comments are closed.