Gerechtsdeurwaarder of nepdeurwaarder? Check www.registergerechtsdeurwaarders.nl

Een aantal jaar geleden kwam in het nieuws dat rechters vonnis hadden gewezen waarbij de dagvaarding was gedaan door iemand die zich had voorgedaan als gerechtsdeurwaarder. Het is strafbaar om je voor te doen als gerechtsdeurwaarder als je dat niet bent. Onduidelijkheid over of iemand gerechtsdeurwaarder is of niet behoort vanaf vandaag tot het verleden. Vanaf vandaag kan iedereen op www.registergerechtsdeurwaarders.nl controleren of iemand die zegt gerechtsdeurwaarder te zijn, dat ook echt is.

Gerechtsdeurwaarders hebben een belangrijke taak binnen de rechtstaat. Na een kwalitatief
hoogstaande vierjarige juridische opleiding aan de Hogeschool Utrecht te hebben gevolgd en na
officieel benoemd te zijn door de koning, mogen zij met uitsluiting van ieder ander ambtelijke
werkzaamheden verrichten. Die werkzaamheden variëren van het uitbrengen van een dagvaarding tot het leggen van beslag op goederen of inkomen of ontruiming van een woning.

De gerechtsdeurwaarder heeft dus vergaande bevoegdheden en daarom is het belangrijk om zeker te weten dat u met een gerechtsdeurwaarder te maken heeft en niet met iemand die dat misschien graag zou willen zijn, maar het niet is. Vanaf vandaag kan iedereen dat controleren via
www.registergerechtsdeurwaarder.nl. En bij vragen of onduidelijkheden kan natuurlijk altijd contact worden opgenomen met de beroepsorganisatie KBvG, via kbvg@kbvg.nl of 070 890 35 30.

Comments are closed.