Moet ik het pand waar ik in woon binnen een wettelijke termijn verlaten?

Op 20 sept is mijn huis door de  bank verkocht ( executie veiling ) ik heb vandaag pas een brief van de notaris gehad dat mijn huis verkocht is en aan wie de nieuwe eigenaar is gister aan de deur geweest en geeft me nu 3 weken om het pand te verlaten

 Nu is mijn vraag mag dit zomaar en wat is de wettelijke tijd limit dat ik het pand moet verlaten.

Met het verstrekken van het recht van hypotheek aan een bank, geeft de vraagsteller die schuldeiser het recht van parate executie (de mogelijkheid om de woning te verkopen om zich zodoende zonder tussenkomst van de rechter daarop te verhalen als de verplichtingen niet worden nagekomen). Kennelijk heeft de schuldeiser daarvan gebruik gemaakt en is de woning verkocht via de notaris.

Met het proces-verbaal van toewijzing van de notaris, kan de nieuwe koper een gerechtsdeurwaarder inschakelen om de woning zo nodig tegen de wil van de huidige bewoner te ontruimen (art. 525 Rv). De wet stelt voor een gewone ontruiming een termijn van drie dagen. In dit geval is geen termijn gesteld. De termijn van drie weken is dan ook als uiterst redelijk aan te merken.

Comments are closed.