Moet de deurwaarder afdragen aan de opdrachtgever of aan de eiser?

Als beheerder geef ik namens een Vereniging van Eigenaars opdrachten in handen van het incassobureau/deurwaarderskantoor betreffende de maandelijkse bijdrage servicekosten. Nu loopt de discussie met de deurwaarder dat ik vind dat zij de afdrachten behoren te doen op de bankrekeningnummer van de betreffende VvE echter geven zij aan dat ik de opdrachtverstrekker ben en daarom het geld naar het bankrekeningnummer van mijn bedrijf wordt overgemaakt. Dit lijkt mij niet correct. Graag uw reactie.

Deze discussie is afhankelijk van wat de vraagsteller met de deurwaarder of het incassobureau heeft afgesproken. Als de vraagsteller opdrachtgever is, is het op zich logisch dat men aan de vraagsteller overboekt. Als deze echter schriftelijk aangeeft dat bevrijdend aan een derde kan worden voldaan; zou er geen juridisch obstakel zijn om daaraan geen gehoor te geven.

Als de vraagsteller de opdracht NAMENS de VVE heeft gegeven, dan behoort de gerechtsdeurwaarder/het incassobureau aan de VVE over te boeken, tenzij in de opdracht anders is aangegeven.


Comments are closed.